Bidra til en bedre verden sammen med oss

Om oss

Ingvill Ytreland som er grunnleggeren av  A Better World NGO og Nepaltur,  jobber hver eneste dag for å skape en bedre verden for menneskene i Nepal. Hun tar nordmenn med på fotturer i noen av de mest avsidesliggende områdene i Himalaya. Hennes sosiale engasjement for lokalbefolkningen er stort og ekte. Engasjementet hennes har bidratt til at skoler har blitt bygget, fattige barn får gå på skole og planting av bambus for klima og lokalbefolkningen. 

Det hele startet da Ingvill tok seg et hvileår fra jobben i 2013 for å reise i Asia. I Nepal møtte hun en gjestfrihet som gikk rett inn i hjertet. Hun ble så glad i Nepal at hun brukte fem måneder av friåret i landet. På turene opp i de avsidesliggende landsbyene i Himalaya fikk Ingvill oppleve hverdagen i vakker natur blant lokalbefolkningen.  

Reisen endret Ingvill's liv og hun bestemte seg for å starte med å ta med gjester på fotturer i Nepal og involvere seg i sosiale prosjekter i landet. I årene som har gått siden friåret har Ingvill reist på kryss og tvers i Nepal, besøkt noen av de mest avsidesliggende områdene oppe i Himalaya og Nepal, samt møtt den fattige lokalbefolkningen som bor der. Ingvill har fra oppstarten hatt et engasjement for lokalbefolkningen i Nepal, og støtter veldrevne sosiale prosjekter. Nepaltur gir 1.000 kroner per deltager fotturene til et sosialt prosjekt. A Better World NGO drives på dugnad med lave driftskostnader slik at pengene som samles inn kan brukes på veldrevne sosiale prosjekter i Nepal.


Sosiale prosjekter og samarbeidspartnere

Vi gjennomfører prosjekter i samarbeid med små nepalske veldedige organisasjoner og bedrifter som med god lokal kjennskap til områdene vi jobber i. 

Skoleprosjekt i den fattige landsbyen Abigaun

Skolen før

Skolen nå

Alle barn har rett til skolegang i omgivelser som er tilpasset for å bidra til læring. Første gang jeg besøkte den fattige landsbyen Abigaun i Nepal fikk barna undervisning i et blikkskur. Året var 2016 året etter at et stort jordskjelv hadde rammet Nepal og totalskadet den gamle skolen. Det tok tid å få samlet inn penger til å gjenoppbygge en jordskjelvsikker skole. I 2020 sto den nye skolen ferdig som vi bygget sammen med en annen veldedig organisasjon.


Å kunne bidra til at barn i Nepal får gode forhold å lære under gir glede. Etter Jordskjelvet i 2015 måtte barna i den lille fattige landsbyen Abigaun i Nepal vente lenge på nye klasserom. Fem år etter at jordskjelvet rammet landet var den nye skolebygningen bygget og klar til å tas i bruk. 

A Better World NGO har støttet prosjektet med 330.000 kroner. Vi har også sponset de fattigste barna i Abigaun med skolepenger til å kunne fullføre grunnskolen.


Ram Sapkota er en god samarbeidspartner å jobbe med på sosiale prosjekter i Nepal. Han er tålmodig av natur og en dreven forretningsmann som engasjerer seg i sosiale prosjekter gjennom den veldedige organisasjonen Tuki Samaj. Takket være Ram er det nybygget skole i Abigaun.

Vi vil fortsette å engasjere oss i sosiale prosjekter i landsbyen, og planlegger et sponsorprogram for å støtte jenter til å ta seg høyere utdannelse sammen med Ram.


Styret i A Better World NGO

Styret i A Better World NGO er sammensatt av tre selvstendige damer som sammen med grunnleggeren Ingvill Ytreland har solid arbeidserfaring fra norsk næringsliv. De deler en felles interesse om å bidra til at noen mennesker i Nepal får et litt bedre liv. Alt arbeid blir utført som frivillig arbeid, og det er ingen som får utbetalt lønn eller andre godtgjørelser fra organisasjonen. Erfaringene fra prosjektledelse, kommunikasjon, revisjon. innkjøp og strategi arbeid, kommer godt med når A Better World NGO skal utvikles og administreres.

Åse Drange Olsen 

Styremedlem og revisor med lang erfaring fra revisjon i SMB bedrifter og organisasjoner. Åse er interessert i å reise og oppleve nye kulturer.Kjersti Monsen 

Styremedlem og arkitekt  som tror på at bruk og deling av lokal kunnskap er nøkkelen til suksess i samfunn og design.